Често задавани въпросиI. Общи въпроси

Какво е Prommo.BG?

Prommo.BG е иновативна платформа за колективно пазаруване, където всеки ден можете да намерите ексклузивни оферти на страхотни цени. В Prommo.BG намирате неизчерпаем набор от намалени стоки и услуги с отстъпка до 90% от редовната цена, която не бихте получили сами при търговските ни партньори.

Офертите, които ви предлагаме, варират от почивки в страната и чужбина, през предложения за луксозни ресторанти, клубове, уроци, здравни услуги и стигат до екстремни спортове, театрални постановки и много други. Всеки ден се стараем да предложим все по-пълна палитра от оферти за потребностите и забавлението на нашите клиенти.

Как е възможно да има такава отстъпка?

Идеята зад груповото пазаруване е, че на широк кръг от потребители се предлага стока или услуга, която без интернет платформата не би достигнала до такава маса от хора. По този начин нашите търговски партньори реализират голям брой продажби на конкретна стока или услуга за кратък период от време и могат да я предложат на много по-ниска цена.

Как става заплащането на офертите?

Екипът на Prommo.BG се старае да Ви осигурява възможно най-голям избор от различни и удобни методи за плащане. Заплащането може да се извърши както в брой (на каса на Изипей АД), така и по електронен път през страницата на Prommo.BG. Поддържаме широк набор от най-популярните способи за онлайн плащания в реално време. Работим с БОРИКА, ePay.bg, и др.

Как можете да следите новите оферти?

Най-добрият начин да следите офертите е всеки ден да проверявате интернет страницата на Prommo.BG, за да бъдете информирани за най-новите ни предложения. Освен това можете да се абонирате за нашия бюлетин, като ни оставите Вашия e-mail адрес, за да получавате своевременно информация за най-новите оферти във Вашия град.

Имате бизнес и искате да предложите отстъпка чрез Prommo.BG

Екипът на Prommo.BG постоянно търси нови и интересни стоки или услуги, които да предложи на своите клиенти. Промотирайки Вашия бизнес чрез платформата на Prommo.BG, Вие ще си осигурите по-голямо текучество от клиенти, които, веднъж заплатили услугата, която предлагате с отстъпка, ще дойдат на място, за да я използват. Каква част от тях ще станат Ваши лоялни клиенти зависи единствено и само от Вас. За да предложите Ваша стока или услуга на нашите потребители, посетете раздела Рекламирайте при нас.

II. Ваучери

Какво представляват ваучерите?

Ваучерът е документ, който потребителите получават в електронен вид в своя профил, след като направят покупка през Prommo.BG. Разпечатайте ваучера и отидете с него на място в съответния търговски обект, за да използвате услугата, за която сте платили.

Ваучерите съдържат два номера – номер на ваучерa и таен код. Номерът на ваучера е изписан в горната му дясна част. Тайният код е необходим за валидиране на ваучера, с което се удостоверява, че ваучерът е автентичен и предплатен. Тайният код се състои от последните 6 цифри в баркода на ваучера.

Нямам принтер, какво да правя?

Prommo.BG Ви препоръчва да разпечатате ваучера и да отидете с него до обекта на търговеца. В случай, че нямате принтер, запишете някъде номера и тайния код на ваучера. След като ги представите на търговеца, там ще валидират ваучера и ще Ви обслужат. За някои от офертите, макар и рядко, е задължително ваучерът да бъде разпечатан.

Тъй като всеки ваучер, с който сте се сдобили, е достъпен в електронен вид в личния Ви профил в Prommo.BG, в страница Моите ваучери, можете да го запишете в PDF или Doc формат и да го изпратите на Ваш познат, който разполага с принтер, за да Ви го разпечата. Имайте предвид обаче, че при използването на ваучера не е задължителна легитимация с документ за самоличност, и името, отбелязано на ваучера, не е необходимо да съвпада с името на човека, който го притежава. Следователно на теория Вашият познат може да злоупотреби, като се възползва от него.

Мога ли да купя ваучер и да го подаря?

През страницата Моите ваучери в личния Ви профил имате възможността да подарите ваучера на Ваш близък или познат, като му изпратите закупения от Вас ваучер в PDF или Doc формат по e-mail.

Кога мога да използвам ваучера си?

В конкретните условия за ползване на всеки ваучер е посочен периодът, в който можете да го използвате. Този период обикновено е с продължителност от един до няколко месеца.

Какво означава валидиране на ваучер?

Валидирането на ваучерите, издадени от Prommo.BG, се извършва единствено и само от съответния търговец, за когото са предназначени. Когато занесете ваучера на място, например в ресторант, и го представите на сервитьора като средство за разплащане, той ще провери в нашата система дали този ваучер е реален, след което ще го отбележи като използван.

Важно: В никакъв случай не посещавайте http://Prommo.BG/check, за да валидирате ваучера си сами. Ако сами го отбележите като използван, без да сте го употребили, то той става невалиден. В този случай губите безвъзвратно парите си.

III. Поръчки

Как да си купя ваучер от Prommo.BG?

Когато желаете да закупите оферта, просто натиснете бутона „Купи ваучер” и следвайте стъпките.

Необходимо е да имате потребителски акаунт в нашата страница. Ако вече имате такъв, влезте в него, за да осъществите покупката си. В случай, че все още нямате акаунт в Prommo.BG, използвайте формата за регистрация, за да си създадете такъв.

На страницата, на която правите поръчката, след като попълните данните, изберете най-удобния за Вас метод на плащане.

Запознайте се с Общите условия за ползване и изпратете формата, като натиснете бутона „Поръчай”. Ще бъдете отведени в страницата за плащане на избрания от Вас метод на плащане.

Какво да направя, след като купя ваучер от Prommo.BG?

След като закупите ваучер от Prommo.BG, системата генерира ваучер, който можете да намерите в страница Моите ваучери. Разпечатайте ваучера на хартиен носител и, съобразявайки се със срока, за който ваучерът е валиден, можете да отидете и да консумирате това, за което сте платили.

Кога мога да използвам услугата, която съм купил?

В конкретните условия за ползване на всеки ваучер е посочен периода, в който можете да го използвате.

Как става плащането на оферти в Prommo.BG?

Prommo.BG поддържа популярния метод за електронни плащания ePay.bg. На страницата за поръчка изберете предпочитания от Вас метод за плащане и ще бъдете прехвърлени към страницата за плащане.

В случай, че нямате банкова карта, подходяща за онлайн плащания, изберете опцията за плащане в брой на касите на Easypay.

Нямам акаунт в изброените системи за електронни разплащания, но имам банкова карта, как да платя?

Ако имате дебитна или кредитна карта, която поддържа онлайн плащания, можете да се разплатите чрез системата на БОРИКА, с която сайтът ни работи. Ако Вашата карта не поддържа онлайн плащания, то тогава можете да платите на банкомат, като изберете метода за разплащане B-pay.

Нямам възможност да платя онлайн, какво да правя?

В случай, че не желаете да платите онлайн, изберете опцията за плащане в брой на касите на Easypay.

IV. Плащания

Как става плащането в брой на касите на Easypay?

За да платите в брой на касите на Easypay, изберете съответната опция от количката за пазаруване. Така ще заявите, че желаете да платите по този начин, и ще получите индивидуален платежен 10-цифрен код на заявката. Запишете си кода и отидете в някоя от посочените каси. Лесно можете да откриете най-близката до вас каса, като проверите списъка с каси на Easypay. На касата съобщете платежния код и стойността на ваучера. Веднага след това напълно автоматично ще получите ваучера в страницата Моите ваучери, както и потвърждение по e-mail.

Цената, която ще заплатите, ще бъде точно равна на обявената в сайта цена - без никакви допълнителни такси и удръжки.

 

Какъв срок имам да платя, след като направя заявка за плащане в брой на каса или плащане чрез банкомат?

Когато правите покупка през Prommo.BG и изберете опцията „Плащане в брой на каса”, реално пускате платежна заявка, след заплащането на която ще се издаде и Вашият ваучер. Срокът, в който можете да платите заявката, e различен за всяка оферта и може да варира от няколко часа до два дни. Същият срок важи и за плащанията от банкомат с B-Pay меню.

Как да платя от банкомат с обикновена карта?

Тъй като не всички банкомати поддържат B-Pay менюто за плащания, внимателно разгледайте този списък и намерете най-удобния за вас банкомат.

За да платите от банкомат, при правене на покупка изберете опцията за B-Pay плащане. Така ще заявите, че желаете да платите по този начин и ще получите вашия 10-цифрен код, който идентифицира предстоящото плащане. Отидете на един от банкоматите от списъка, посочен по-горе.

Поставете Вашата карта в банкомата и от менюто изберете опцията Други услуги > B-Pay. В полето за код на търговеца въведете 60 000. В полето "Персонален код" (или "Номер на фактура") въведете получения 10-цифрен код.